Buikschuiven

06aug13:0016:30Buikschuiven

Evenementen details

Santpoort heeft dit jaar wederom het Nederlands Kampioenschap Buikschuiven toegewezen gekregen! De officials hebben dat besloten omdat er in Santpoort veel talent en heel veel publieke belangstelling is. Dat deze preolympische sport in Santpoort op topniveau wordt bedreven, is inmiddels aangetoond. Inmiddels zijn (naast de Navel) de “Belly man” Dennis Wijker, “De roze Tornado” Herman Berg, “De Witte Condor” Maarten Sneekes en “The Challenger” Levi Veldhuijzen een begrip in Santpoort en omstreken. Maar ook Paul Voorting, organisator van het Straatvoetbal, en Rens Hagen, bestuurslid van de Harddraverij Vereniging, doen steeds goed mee in de finales.

En de nieuwe generatie staat al klaar. Vorig jaar mochten wij vanwege Corona alleen met de jeugd buikschuiven. Toen zijn de toppers Tessa Smit, Lucas Schouten en Jesper Molenaar uit Santpoort al gescout.

Het commentaar komt van de nationale buikschuif-deskundige Jan van der Meulen van SportConnection. Onze vrienden van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) hebben beloofd om wederom een supergladde buikschuifbaan van 50 meter aan te leggen.

Let op! Van 13.00 tot 14.00 uur glijden kinderen van 6 tot 14 jaar. Inschrijven vanaf 12.00 uur. Van 14.30 tot 16.30 uur; dames en heren van 15 jaar en ouder. Inschrijven vanaf 14.00 uur.

Het buikschuiven wordt mede mogelijk gemaakt door: Slenders Wasserij/Stomerij, Lowland Marine, Repromat, Sportconnection, De Kiewit Buijsman Wientjes Notarissen, Lichtspel en Studyconsultancy,

Landgoed Duin en Kruidberg.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 13:00 - 16:30

Locatie

Weyman Weide