Wielerronde - 3e Dames Puntenkoers

03aug19:0019:45Wielerronde - 3e Dames Puntenkoers

Evenementen details

Meervoudig wereldkampioen en Olympisch kampioen Matthijs Büchli komt het startschot lossen van de Dames Puntenkoers in Santpoort. Voor het eerst sinds jaren is hij tijdens het Dorpsfeest niet in Japan, maar kan hij naar zijn geboorteplaats Santpoort komen.

De Wielerronde Santpoort voor dames is niet zo maar een criterium, maar een puntenkoers! Daarmee onderscheidt Santpoort zich van de gewone wielerronden. Doordat er tijdens de koers regelmatig wordt gesprint om punten, ligt het tempo gedurende de hele race bijzonder hoog.

Ook dit jaar is initiatiefneemster Sanne Kessler, in samenwerking met het team van BRC Kennemerland, erin geslaagd om deze puntenkoers in Santpoort te organiseren. De dames rijden circa 30 ronden, waarbij steeds bij elke even-ronden punten zijn te verdienen. Bij elke sprint krijgen de eerste vier rensters respectievelijk vijf, drie, twee en een punt(en). Indien een renster een ronde voorsprong neemt, krijgt zij 20 punten. De renster met de meeste punten wint de wedstrijd. De laatste twee sprints zijn dubbele punten te verdienen.  Bij een gelijk aantal punten, bepaalt de eindsprint de volgorde van winst. Kortom, een spannende koers waarbij veel kan gebeuren! De tussenstand zal tijdens de koers door speaker worden gemeld, zodat het wedstrijdverloop ook goed door het publiek is te volgen.

Vanwege het succes van 2019 worden dit jaar meer dames aan de start verwacht. Nina Kessler en Tessa Dijksman uit de Velserbroek staan sowieso aan de start. Verder kijken wij uit naar de inschrijvingen van voormalig Nederlands kampioene Evy Kuijpers, Puck Moonen, maar wellicht ook Irene Schouten? Zij gaan strijden om prachtige prijzen, zoals een Hightea van Landgoed Duin en Kruidberg, cadeaubonnen van Magnificent Beautysalon, Dasia Wielersport, Duursport.nl en fraaie setjes van www.ook-leuk.nl. Santpoorter Jasper Tasseron heeft al laten weten dat de winnares sowieso een mooie fles Champagne Moutardier krijgt.

Start en finish Molenveltlaan. Toegang gratis!

Sponsoren: Magnificent Beautysalon, Landgoed Duin en Kruidberg, Dasia Wielersport, Duursport.nl, Champagne Moutardier en M&D Events.

Meer

Tijd

(Woensdag) 19:00 - 19:45

Locatie

Wielerparcours